bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Beszámoló a 2022-es évről a Bulldogmentésnél!
2023.01.11. Ismét eltelt egy év a NOÉ Állatotthon Bulldogmentésének háza táján. A 2022-es év sem volt könnyű. A tavalyi évet erősen beárnyékolta a háborús helyzet, az anyagi bizonytalanság és a gazdasági helyzet. Ez hatással volt az örökbefogadási kedvre, az adományokra, valamint arra is, hogy hihetetlenül sokan akartak megválni így vagy úgy bulldogjuktól.A 2022-es év statisztikája az alábbiak szerint alakult.
2021. év végén gazdikeresõ: 19
2022-ben bekerült bulldogok: 64
2022-ben gazdira talált: 56
2022-ben meghalt: 3
2022. év záró: 24

Mint minden évben, a tavalyi évben is voltak elképesztő eseteink.
Az egyik ilyen bekerülő Koordináta volt, aki egy alig 1 év körüli angol bulldog kan volt. Ez önmagában még nem számítana extrém esetnek, de a bekerülése után elvégzett MR vizsgálat bebizonyította, hogy Koordinátának hiányzik az agyának a nagy része.
Ez nála abban nyilvánult meg, hogy sajnos a koordinációs képessége hiányzott. Ő tudta hova és hogyan szeretne menni, de sajnos a teste nem engedelmeskedett neki.
Azt gondoltuk, hogy soha nem lesz családja emiatt a problémája miatt, de óriási szerencséje volt, hiszen az egyik régi bulldogos örökbefogadónk magához vette és azóta is éli a boldog bulldog életet.

A tavalyi évben több bekerülő bulldogunknak is komoly szemproblékkal került hozzánk.
Voltak, akik "csak" az egyik szemüket vesztették el, de voltak olyanok is akiknek sajnos mind a két szemét ki kellett műteni.
Ilyen volt Priscilla. Öreg volt, szeme sem volt, mégis valaki így is beleszeretett és örökbe fogadta őt.A fél szeműek táborát erősítette Slow és Gustavson, akik mostanra már szintén boldogan élnek családjukban.

Az elmúlt jó pár év és úgy tűnik a 2023-as év legnagyobb ellensége továbbra is a szívférgesség volt/lesz. Sajnos mostanra már elmondhatjuk, hogy a hozzánk bekerülő kutyák lassan több mint 50%-a szívféreg pozitív. Ez napjaink egyik legkomolyabb problémája. A jó hír természetesen az, hogy az esetek legnagyobb részében gyógyszeres terápiával 100%-ig gyógyítható és a legveszélyesebb stádiumban lévő bulldogjainkért is mindent megteszünk, hiszen már létezik műtéti úton történő szívféreg eltávolítás is. Ezzel az egyetlen "apró" probléma, hogy egy műtét ára 400 000 HUF.
Sajnos a vizsgálatok, a gyógyszerek, cseppek és kiegészítők a szívférges kutyák esetében kutyánként majdnem elérik a 200 000 Ft-ot. Ezt a hatalmas anyagi terhet valahogyan elő kell teremtenünk, hogy mindent meg tudjunk adni a bekerülő szívférges bulldogjainknak.Ha csak a tavalyi év bekerülő szívférges kutyáit számoljuk, akkor 30 kutya,ezt szorozzátok meg 20 esetben 200.000 Ft-tal és 10 esetben 400.000 Ft-tal = 8 millió Ft!!! és ez a költség csak a bekerülő kutyáink felének az orvosi ellátásának EGYETLEN betegség elleni kezelése. A csirkementes tápról, chipezésről, az ivartalanítás és oltások költségeiről még egyáltalán nem is ejtettünk szót. Szóval hatalmas anyagi teher ez a fajtamentés számára.
Voltak örömteli események is a tavalyi évben, hiszen közel 60 bulldogunknak sikerült szuper családot találnunk.Külön szeretnék köszönetet mondani azoknak akik a tavalyi évben segítették munkánkat, akár tárgyi vagy pénzadománnyal, akár fuvarban vállaltak segítséget, akár "csak" kijöttek hozzánk szombatonként és megsétáltatták védenceinket.
Köszönjük az örökbefogadóinknak, akik vállalták, hogy egy hányatatott sorsú bulldognak adnak új esélyt.

Szeretném megköszönni a bulldogos önkénteseinknek is, akik szabadidejüket áldozva rendszeresen járnak ki, gondozzák, takarítják, kezelik és segítik gazdikereső bulldogjainkat.


Ha örökbefogadnátok, ha ideiglenesnek jelentleznétek...ha csak sétáltatnátok , akkor keressetek minket bizalommal a következő elérhetőségeinken:
És ne feledjétek:

"Bulldog nélkül lehet élni... de nem érdemes! :) "

Megosztom a Facebookon