bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

2018-as év számokban és történésekben
2019.01.09. Minden éves beszámoló megírása általában azzal kezdődik, hogy a tavalyi év az összes előző évnél keményebb volt.
Ezt a szófordulatot sajnos a 2018-as évhez is használnom kell, sőt azt hiszem a számok magukért beszélnek.

2017. év végén gazdikereső: 12
2018-ban bekerült bulldogok:107
2018-ban gazdira talált: 89
2018-ban meghalt: 10
2018. év záró: 22

A 2018-as év a kölyökkutya csempészek éve volt. Úgy tűnik a hatóság is sokkal jobban elkezdett odafigyelni arra, hogy visszafogják a kamionokon és banános dobozokban csempészett fajtatiszta kölyökkutyák kereskedelmét külföldre.
A roham februárban kezdődött, amikor is két külföldi állampolgárt vettek őrizetbe, mert 25 db angol és francia bulldog kölyköt próbált banános dobozokban összezsúfolva átcsempészni a határon. A dobozokban lévő kölykök között több alig érte el a 4 hetes kort. A hatóság a kölykök elhelyezését a fajtamentésre bízta.
Ekkor kezdődött az eszeveszett futam az idővel. A babák fejletlenek voltak, akiknek még az anyjuk mellett lett volna a helyük. Mindent megtettünk azért, hogy mindenkinek meg tudjuk adni, hogy boldog és egészséges felnőtté váljon. Folyamatos orvosi kezelés alatt álltak és mi csak reménykedtünk, hogy sikerülni fog. Sajnos nem mindenkinek sikerült. 7 picit sajnos minden erőfeszítésünk ellenére elvesztettünk. Mi is nagyon sokat tanultunk, hiszen egy ekkora mennyiségű kölyökkutya elhelyezése és nevelése iszonyú nagy feladat, amit menhely körülmények között nagyon nehéz megoldani. Ekkor jöttek segítségünkre az ideiglenes befogadóink, akik otthonukba fogadták a kicsiket, hogy családi környezetben tudjanak növekedni.
Szerencsére minden kicsinek találtunk megfelelő családot.

Azt hittük fellélegezhetünk, de újra jött a telefon, hogy Lentinél ismét bulldogokat foglaltak. Szerencsére csak 4 kicsi elhelyezését kellett megoldani.Majd május végén ismét jött a telefon, hogy 8 kölyköt foglaltak. A februári kölyökáradatból tanulva, ők azonnal ideiglenes befogadóhoz költöztek és szerencsésen gazdisodtak is.
Természetesen a kölyökdömpingen kívül a felnőtt bulldogok száma is az egekbe szökött a tavalyi évben.
Egész évben özönlöttek a beteg és segítségre szoruló bulldogok.
Jöttek egyszerre 4-en, 5-en, volt köztük, kopasz, daganatos, ősöreg, lebénult, de még vízfejű is. Találták őket utcán, erdőszélen, elhagyatott telken, szemétkupac tetején. Volt akitől saját gazdája akart megválni különféle indokokra hivatkozva.

Sajnos a bekerülő kutyák 90%-a beteg volt. Nem csak az oltásaikra és az ivartalanításukra kellett megteremteni az anyagi hátteret, hanem az egyéb tipikus bulldog betegségekre és bizonyos betegségek műtéti költségeire is.
A fajtamentés átlagos havi állatorvosi költsége a tavalyi évben meghaladta az 500 000 Ft-ot. Ez iszonyatosan magas összeg, aminek az előteremtése nem kis feladat volt és folyamatosan feladat is számunkra.

A tipikus betegségek képviselő idén például a kopaszaink voltak, akik gyógykezelése lassú és igen költséges volt, de megérte, mert mindenki szőrösen költözött már gazdihoz.
Puszi, iszonyú állapotban került a fajtamentéshez. Minden testrésze gyulladt volt, alig volt rajta szőr. A folyamatos kezelések hamar javulást hoztak, de az igazi javulást csak az hozta meg, hogy nagyon gyorsan szerető családba költözhetett és ott folytatódhatott a testi és lelki rehabilitációja.


Tüskét az utcára dobva találták ebben az állapotban. Ő is azonnal orvosi kezelést kapott és szépen lassan ő is kezdett szőrösödni.Veet volt a tavalyi év harmadik kopasza. Talán ő került hozzánk a legkevesebb szőrrel. Hónapokig tartott a kezelése, de szerencsére mostanra már ő is boldog családi kutya.
Bambusz története maga volt a csoda. Lebénulva érkezett a gondozásunkba, a bénulása sajnos már nem volt friss, ami azért nagy probléma, mert az első 24 órában még van esély, hogy ha műtétre kerül sor a kutya lábra tud állni.
Bambusz bénulása már több mint egy hetes volt. Azonnali állatorvosi kivizsgálás után Csoda Boda doki úgy döntött megműti, bár mondta, hogy sok esély nincs arra, hogy lábra álljon.
De mi ugye hiszünk a csodákban. Az ideiglenes befogadójának kitartó ápolása és a folyamatos fizióterápia több hónap eltelte után meghozta várva várt csodát. Bambusz felállt, és nem csak hogy felállt, négy lábon ment.
Fókázva érkezett a gondozásunkba és négy lábon sétálva költözött családba.

Másik csodás történetünk Aquamen története, aki egy 4 hónapos vízfejű cukiság volt. Az orvosok hüledezve nézték, hogy egyáltalán hogyan tudott eddig életben maradni ezzel a súlyos fejlődési rendellenességgel. De mi dacoltunk a természettel és mindent megtettünk érte, hogy ő is normális életet élhessen. Ideiglenes befogadó gondoskodott róla is és tanítgatta, miket is csinál egy ízig vérig kiskutya.
Aqua szerencsecsillaga is hamar felragyogott, mert korábbi örökbefogadónk úgy döntött, minden testi problémája ellenére szeretne neki igazi családot biztosítani.

Természetesen a végtelenségig tudnám sorolni a csodáinkat, hiszen minden egyes védencünk a maga módján egy kis csoda nekünk és óriási a boldogságunk, mikor családba kerülnek.

2018-ban is voltak védenceink, akiket sajnos minden igyekezetünk ellenére nem tudtunk megmenteni.
CelesteZoéDaredevilNagyon nehéz év volt a 2018-as év. Nagyon sokat tanultunk, nagyon sokat küzdöttünk, sírtunk és nevettünk. A fajtamentésnél töltött 10 évem alatt soha nem gondoltam volna, hogy lesz olyan év amikor elérjük a 100 mentendő bulldogot. Ez azért hihetetlen, mert mégis egy fajtatiszta kutyáról beszélünk, akinek a tartása köztudottan nem olcsó. Sajnos ez az órási kereslet ami az országban van szülte azt az óriási szaporítók által generált kínálatot, melynek a már használaton kívüli, eladhatatlan, és beteg egyedei valamilyen úton módon a fajtamentésnél kötnek ki.
Nem tudom mi vár ránk 2019-ben. Azt gondoltam tavaly is mindenre fel vagyunk készülve, de bebizonyosodott, hogy még mindig vannak meglepetések.
Hát HELLO 2019 lássuk mit tartogatsz nekünk idénre!


Itt szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult a munkánkhoz, önkéntesként, a személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával, adománnyal, virtuális örökbefogadással, ideiglenes befogadással, örökbefogadással, az adomány vonal hívásával, vagy akár csak egy megosztással!


Amennyiben 2019-ben is szeretné támogatni a fajtamentés munkáját és védenceinket, azokat az alábbi lehetőségeken teheti meg!

Virtuális örökbefogadással az adott kutya profiljánál,

A NOÉ Állatotthon Alapítvány Bulldog Fajtamentésének elkülönített bankszámla száma:
OTP 11710002-20085023

Közvetlen bankkártyás adományozással, 2 perc alatt, teljesen biztonságosan segíthetsz: https://adjukossze.hu/kampany/noe-allatotthon-alapitvany-teljes-nev-rakosmenti-noe-barkaja-allatotthon-alapitvany-1050/tamogatom

Paypal:info@noeallatotthon.hu


Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!!
FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.
Hálásan köszönjük 🙏


Megosztom a Facebookon