bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Rólunk
2009.07.21. A NOÉ Állatotthon Alapítvány Bulldog Fajtamentő Csoportja 2009 januárjában alakult meg, olyan fajtaszerető önkéntesek kezdeményezésére, akik már korábban is kiemelt feladatuknak tekintették a bajba jutott bulldogok mentését.

Az évek során bebizonyosodott, hogy a fajtamentő csoport munkájára nagy szükség van, hiszen a bulldogok – különösen az angol és francia bulldogok - már egy ideje "divatkutyának" számítanak. Ezzel pedig sajnos együtt jár, a felelőtlen szaporítók számának drasztikus növekedése. Mivel a szaporítók kizárólag az anyagi haszonszerzést tartják szem előtt és teljesen figyelmen kívül hagyják a fajtára jellemző betegségeket (bőr- és szembetegségek, gerincbántalmak), így a nem megfelelően szelektált és genetikailag ellenőrizetlen állományokból, tömegével kerülnek ki a beteg állatok. Szomorú, de innen már egyenes út vezet ahhoz, hogy sokuk az utcára, gyepmesteri telepekre, menhelyekre kerül.

Legnagyobb részük öregen, betegen kerül a gondozásunkba. Az Állatotthonban, több száz kutya ellátása mellett, nehéz megoldani ezeknek az érzékeny, számos egészségi problémával küzdő állatoknak a kezelését és rehabilitációját. Ezért igyekszünk a hozzánk beérkező kutyákat, minél rövidebb időn belül, felkészült ideiglenes befogadóknál, önkénteseknél elhelyezni, akik egyrészt jól ismerik a fajtát és annak igényeit, másrészt kellő figyelmet tudnak fordítani védenceink rehabilitációjára. Mint a NOÉ Állatotthon Alapítvány valamennyi területén, a mi fajtamentő csoportunkon belül is a fő szempont az, hogy minden élet számít és minden élet értékes. Így aztán, a legreménytelenebbnek tűnő esetekben sem hátrálunk meg, megadjuk az esélyt a gyógyulásra és ennek a szemléletnek köszönhetően, számos „csodának” lehetünk tanúi.

Fajtamentő csoportunk oltva, chipezve és kizárólag ivartalanítva ad gazdához minden kutyát; ezzel is szeretnénk jó példát mutatni és megelőzni, hogy védenceink (ismét) szaporítók kezére kerüljenek. A kutyus fizikai és lelki rehabilitációjának sikeres befejezését követően, kiválasztjuk számára a megfelelő új otthont. Az alapos szűrés és felmérés után, a leendő gazdival örökbefogadási szerződést kötünk, az örökbeadott kutyák sorsát pedig, egész életük folyamán, nyomon követjük.


Kinek ajánljuk a bulldogokat?Azoknak a gazdiknak, akik szeretik ezeket a nagyfejű, makacs, de rendkívül barátságos, nyálcsorgatós, igazi bohóc kutyákat. Azoknak, akik nem bánják, ha társuk nem munkakutya, nem sportkutya, csak egy szeretnivaló, nyugodt kismalac. És természetesen azoknak, akik tisztában vannak azzal, hogy a bulldogok sajnos nem olyan hosszú életűek, mint fajtársaik és nem riadnak vissza a fajtára jellemző, esetlegesen megjelenő egészségügyi problémáktól sem.

Nagyon fontosnak tartjuk a megfelelő tájékoztatást és tájékozódást, így bármikor szívesen segítünk, adunk tanácsot, az örökbefogadást megelőzően pedig, különösen is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy gazdi és kutya remek párost alkothassanak.

RólunkA NOÉ Állatotthon Bulldog Fajtamentő Csoportja 2009-ben alakult. Azonnal belevágtunk a sűrűjébe, egy nagy vihart kavaró, a rendőrséggel közös akcióval, melynek során, egy korábban tenyésztőként tevékenykedő embertől hoztunk el angol bulldogokat, egy bulldogos körökben ismert állatorvos segítségével. Az elmúlt évek során, rengeteg rászoruló kutyának adtunk átmeneti otthont, mindaddig, amíg rájuk nem talált a nagybetűs GAZDI! Évente a félszázat is meghaladja azoknak a kutyáknak a száma, akiknek a fajtamentés az egyetlen esélye a túlélésre, egy boldog, egészséges és gazdis életre. Így az elmúlt évek során közel 400 nyomott orrúval történhetett meg a CSODA! Minden kutyánk oltva, ivartalanítva és chipezve kerül gazdához és nálunk nincs díja az örökbefogadásnak. Egyszerűen csak annyit szeretnénk, ha a már sokat szenvedett kutyáink mindent megkapnának, amit csak megérdemelnek.

A fajtamentést olyan elkötelezett önkéntesek működtetik, akik elhivatottan imádják a szájból kikandikáló nyelvecskéket, a „tic tac” fogakat, a röfögő malacpofikat, a fültől-fülig vigyort, a megannyi ráncot, tokát, redőt – egyszóval a bulldogokat. Nem vagyunk sokan, de annál lelkesebbek vagyunk. Szívvel lélekkel az állatokért dolgozunk, átlagosan nagyjából 10 éve.

Amennyiben egyetértesz céljainkkal és úgy gondolod, hogy adománnyal szeretnéd támogatni a működésünket gyere ki hozzánk valamelyik szombati nyílt napunkra, hogy személyesen győződhess meg róla, hogy a támogatásod jó helyre kerül.
Alapítványunkat személyi jövedelemadója 1%-val is támogathathatod, hiszen ez a legnagyobb bevételi forrásunk, állatmentő munkánkat szinte teljes egészében ebből fedezzük.

Adószámunk:
Rákosmenti NOÉ Bárkája Állatotthon Alapítvány
18169696-1-42Elérhetőségeink:Címünk:

NOÉ Állatotthon Alapítvány: 1171 Budapest, Csordakút utca vége
A Bulldog Fajtamentés KIZÁRÓLAG szombaton 10 és 15 óra között látogatható!

Telefon: 06-20 268-2021 (Györe Csilla) (este 5 után)

Telefon: 06-70/635-0780 (Jaczkovszky Zsuzsa) (elveszett bulldogok bejelentése du. 4 után)

E-mail: info@bulldogmentes.hu vagy orokbefogadas@bulldogmentes.hu

Bankszámlaszámunk:

Számlaszám: 11710002-20085023 Noé Állatotthon Alapitvány / Bulldog fajtamentő csoporthttp://www.bulldogmentes.hu és https://www.facebook.com/noeallatotthonA bulldog fajtamentő csoport minden tagja szabadidejében, főállású munkája mellett végzi önkéntes munkáját a fajtáért. Ezért kérünk mindenkit, hogy vagy emailben jelentkezzen, vagy tartsa be a hirdetésekben, a telefonszámok után megadott hívási időpontokra vonatkozó kérést.


Megosztom a Facebookon