bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
kutya/oldal

Keresés a kutyák között

Fajta


Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót


Név: Gödi Doodle
Nem: szuka
Született: 2018.01.01.

Mindenki aki nyomon követi a hazai állatvédelmet, biztos, hogy hallott az október közepén történt gödi szaporítótelep felszámolásáról. Rengeteg állatvédő szervezet összehangolt munkájának köszönhetően, minden olyan állat szabadult onnan, akiknek a tartási körülményeik nem voltak megfelelőek.
A körülményeket inkább ne is említsük, mert egyszerűen borzalom volt amit ott láttak az állatvédők. Minden kutya beteg volt, nem rendelkeztek sem chippel sem oltásokkal.
Ami azt illeti biztos óriási nagy business-t csinált a szaporító, hiszen csak különleges kutyák voltak. A legtöbb francia bulldog volt, de egy darab sem volt a standardnak megfelelő színű. Nyílván az extra szín még több pénzt jelent, hiszen azt drágábban el lehet adni. Arról már ne beszéljünk, hogy ezek a különleges színek magukban hordoznak rengeteg genetikai betegséget és egyéb betegséget.
A telepről a fajtamentés gondozásában 5 francia bulldog került.
Két magasvemhes szuka, akik azonnal mentek is ivartalanításra, egy hosszú szőrű francia bulldog kan, egy viselkedésproblémás 10 hónap körüli francia szuka, és egy idősebb francia szuka.
Mindenkinek szőr-bőr problémája és többüknek beszűkült hallójárata van.
Gödi Doodle 1-2 év körüli francia bulldog szuka, aki már fiatal kora ellenére is magasvemhesen került a gondozásunkba. Azonnal átesett az ivartalanításon. Hallójáratai gyulladtak voltak, aminek a hátterében allergia is állhat. Jelenleg is kezelés alatt áll.
Más kutyákkal jó a viszonya, viszont úgy viselkedik mint egy kölyök kutya, ugyanis minden új neki.

A szaporítótelepről kikerült kutyák tulajdonjoga még a mai napig nem tisztázott, így ők bűnjelként szerepelnek a rendőrségi nyílvántartásokban az eljárás lezárásáig.

Érdeklődni róluk az orokbefogadas@bulldogmentes.hu e-mailen, vagy a 06-20-268-2021-es számon lehet 17 óra után.
Gödi DoodleMegosztom a Facebookon